Stef van Veen

Gisteren is na een na een lange tijd ziek geweest te zijn

Stef van Veen
29-06-1952 - 27-10-2020

Overleden

Wij leerden Stef en zijn vrouw Tineke 4 jaar geleden kennen tijdens een oriënterend gesprek om een plek te creëren voor Stichting Incentive. Deze plek kregen zij bij ons in De Erker. Het eerste jaar was soms best moeilijk, want het was voor iedereen aanpassen en dat viel niet altijd mee! Langzaam groeide er een mooie vertrouwensband.


Stichting Incentive werd opgeheven en dit was een zeer verdrietige tijd voor Stef en Tineke. De Erker bleef ruimte bieden aan de mensen van Stichting Incentive en degene die bleven zijn ondertussen helemaal ingeburgerd in De Erker.


Na een periode van afsluiten pikten Stef en later ook zijn soulmate Tine hun taak voor de dak- en thuislozen van Schiedam weer op.
Zij deden dit met hart en ziel en werden vrijwilliger van De Erker. We leefden allemaal mee toen Stef een poosje uit de roulatie was omdat hij steeds benauwder werd.

Na een langere periode van revalideren pakte hij zijn vrijwilligerswerk weer op.
Ook veel tips en adviezen had hij voor ons. Sommige konden we direct gebruiken, anderen waren leermomenten.

Stef kreeg een longontsteking waar hij wonderlijk snel van opknapte. Na zijn ziekenhuisperiode kwam hij weer zijn vrijwilligerswerk ondanks zijn gezondheid doen.

Kort daarop een dubbele longontsteking. Ook hier herstelde hij langzaam van, alleen deze keer moest hij naar het revalidatiecentrum. Door de Covid19 was er daar geen bezoek mogelijk en Stef voelde zich erg eenzaam.

Helaas is Stef door een medepatient besmet geraakt. Hij schreef op 20 oktober het is erop of eronder lieve mensen. Op 23 oktober hoorde wij van Tineke dat hij steeds zieker werd en 26 oktober gaf zij aan dat Stef op was.

Stef is gisteren op 27 oktober overleden in het bijzijn van zijn vrouw en dochters.

Wij zullen Stef herinneren als een Hagenees met een hart van goud en gaan zijn gesprekken en humor missen!

Tineke, dochters en iedereen die om Stef gaf, heel veel liefde van onze Erkerfamilie en heel veel sterkte!

stef