Dagje-uit met de vrijwilligers

vrijwilligersfoto Neeltje Jans

Zaterdag 7 augustus 2021 was het zover:


Stichting De Erker ging op verrassingstocht met haar vrijwilligers.


Waar de tocht heen ging bleef een groot vraagteken. De vrijwilligers hadden in de tijd voorafgaande aan het uitstapje meerdere mailtjes gekregen met een hint erin.
Sommigen hadden een lunchbox bij zich, sommigen dachten dat we naar de Maasvlakte gingen, sommigen dachten meer aan Pieterburen…
Niets van dit alles was waar.

Nadat we de Beneluxtunnel door waren werd een programma uitgedeeld.
Twee vrijwilligers hadden het goed!
De tocht ging naar Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder, Zeeland.

De bus van Vreugdetours ,met een voor de vrijwilligers bekende chauffeur, heeft ons er veilig heen gebracht. Bij aankomst werden we opgewacht met koffie en gebak.

Na de koffie kregen we een wandeling met rondleiding door een buis van de Deltawerken. Twee zeer gemotiveerde vrijwilligers vertelden vol passie over de Waternoodramp 1953 en de opbouw en onderhoud van de Deltawerken.

Na deze zeer interessante tocht stond de lunch klaar. De lunch was goed verzorgd en voor iedereen was er meer dan genoeg keus en smaak.

Na de lunch zijn we naar een zeeleeuwenshow geweest. Hier werd het leven van de zeeleeuw uitgelegd. In het park zijn ook zeehonden te zien en ook daar werd uitgelegd hoe het leven van deze dieren eruit ziet. Het was een heldere en mooie uitleg met een brul van de zeeleeuw, zo hard dat enkele vrijwilligers zich een scheiding in hun kapsel schrokken.

Na de uitleg zijn we een rondvaart gaan maken over de Oosterschelde. Enkele van de vrijwilligers hebben tijdens deze tocht een bruinvis gespot. Anderen zaten gezellig te kletsen, zowel in de kajuit als op het dek. Het weer zat enorm mee en de zon was onze vriend.

Na de rondvaart zijn we naar een indrukwekkende fictie 3d film geweest over de nacht in 1953 tijdens de verwoestende storm.
Degenen die dit niet wilden bekijken waren alvast lekker met elkaar wat gaan drinken. Nadat de groep compleet was en iedereen wat gedronken had, was er nog een half uur eigen tijd.

De Neeltje Jans is het bezoeken meer dan waard. Zowel voor jong als oud is er wat te beleven.
Buiten het museum en de meerdere films die er afgespeeld worden, is er een expositie, speelpark en strand, waterspeelplaats, aquasplash banen, walvisexpo, haaienbassin, orkaanmachine ( was helaas gesloten toen wij er waren), zeeleeuwen en zeehonden, lagunes, rondvaartboot en vooral de rondleiding door de stormvloedkering met een vrijwilliger die er alles van afweet.

Dit uitstapje voor de vrijwilligers is gedeeltelijk gesponsord door Fonds Schiedam Vlaardingen en het restant is bij elkaar geschraapt door de penningmeester en de bedrijfsleiding met dank aan de giften die zij voor dit uitstapje bij elkaar gespaard hebben.

Zowel bij het instappen van de bus als bij terugkeer in Schiedam regende het pijpenstelen. In Zeeland scheen de zon en kregen onze vrijwilligers wat zij verdienen! Het was een zeer leuke ontspannen en verzorgde dag die we met elkaar afgesloten hebben in De Erker.